Autor: 021.rs

Novi Sad
23.01.2019.
07:23 > 12:45
Deo picerije Karibik na Bulevaru oslobođenja izgoreo je u požaru koji je izbio oko 1 čas posle ponoći.
  • Zoki

    28.01.2019 08:12
    @ulje
    Kakvo suncokretovo ulje u fritezi? Zna se sta se koristi za przenje...
  • privesti fritezu

    25.01.2019 12:17
    FRITEZU privesti na informativni razgovor a Damir Okanović da uvede zabranu pomfrita sa kaznom od 120000 i devet meseci oduzimanje imovine.
  • Mile

    24.01.2019 11:04
    Kakva država takav i termostat. Molimo se bogu da ne dođe do eksplozije.
  • bora

    24.01.2019 10:22
    huigijena,odrzavanje
    Najcesci uzrok pozara je masnoca na haubama i oko grajnih tela.
  • Električar

    24.01.2019 07:09
    @Radovan
    “Friteze imaju sigurnosni termostat, za slucaj da regulacioni otkaze.”

    Svojevremeno je na Limanu 2 (Dragiše Brašovana ulica), eksplodirao bojler. Srećom, bilo je rano ujutro, pre nego su vlasnici stana poustajali, tako da su prošli nepovređeni, jer im je eksplozija preko glava izbila vrata i prozore, a pao je i pregradni zid u kupatilu.
    Uzrok eksplozije bio neispravan regulacioni termostat, sigurnosni termostat (“slepljeni kontakti”) i sigurnosni ventil (začepljen).
  • Student

    23.01.2019 16:22
    Pomfrit ce na doci glave!
  • Maki

    23.01.2019 13:51
    Pridržavaju se propisa u skladu sa zakonom i zakonskim i podzakonskim propisima. NI ne mogu drugačije jer su skoro svakodnevno predmet inspekcijske kontrole, a retko kad i retko za šta kažnjavani.
  • Radovan

    23.01.2019 12:34
    @Mikka
    Friteze imaju sigurnosni termostat, za slucaj da regulacioni otkaze.
  • Nebojša

    23.01.2019 11:33
    A zakon
    Na žalost niko ne poštuje zakon i niko od njih nema ugovor o stalnom i redovno održavanju opreme, a naravno misaona imenica je filtriranje i zamena ulja.
    Termostat ograničava da temperatura ulja ne bude preko 180 C, ali očigledno je da se nabavlja oprema kojekakva a nema ni redovnog održavanja opreme. Samo kada je kvar tada se interveniše, jer preventivno održavanje je misaona imenica.
    Samo kada se dogodi tragedija, onda eto inspekcija na terenu 3 dana i posle toga izjeo vuk magarca.
    A tek je posebna priča sa gasnom opremom, tu je još veća tragičnost.
  • BBQ

    23.01.2019 11:29
    reket
    A da mozda nije hteo da plati reket?!
    Treba poplacati botove, prevoze,Putinove fanove itd.

  • petar

    23.01.2019 11:27
    @Joca
    "Ne dozvolite vise ni jedan pozar gde zalaze mladi,"

    Valjda gde zalaze svi ( i mladi i stari i porodice ).
  • Mile Pizza

    23.01.2019 11:09
    -
    Pokvario im se štampač za "pizzu".
  • Mikika

    23.01.2019 10:31
    @Radovan
    Osim ako termostat nije ispravan
  • ulje

    23.01.2019 09:56
    Zbog loseg kvaliteta ulja dolazi do pozara i meni zamalo u stanu pozar. To vise nije sucokretovo ulje,to su ulja krstena svim i svacim. Lako je radnike okriviti. Bas je teako jedan recept da naucis da pravis ato puta. Dijamant, Vital izbegavajte ja i po mirisu vidim da to nije suncokretovo. Sve cu odneti na analizu cim skupim pare!
  • Marko

    23.01.2019 09:47
    Što bi drug Radovan rekao - "Šta će friteza u piceriji?"
    :D
  • cudno

    23.01.2019 09:46
    Sramota sve ive komentare. Objekti su stari, nisu nelegalni, ne lupetajte! Sramota koliko ste ne obrazovani i koliko niste ulazili u njihove objekte i niste videli da je radjeno sve po propisu. Narod besni na nekog ko je bio u nemackoj, zaradio pare i razradio posao obde. Sram da vas bude sto pisete nesto a da niste proverili! U jedan nocu zna se ko pali! Niste svesni koliko reketiraju vlasnike lokala. Moj prijatelj je zato morao da napusti posao. O tome niko ne prica a trebalo bi poceti sa navodjenjem imena!
  • Radovan

    23.01.2019 09:42
    ex-kuvar
    Samo cu reci da friteza radi na termostat i da koliko god vi stavili visoku temperaturu, termostat ce da iskljuci fritezu, isto tako i bojler u vasoj kuci, kao i rerna, nikakva nova i komplikovana tehnologija.
  • BOSANČINA

    23.01.2019 09:17
    REŠ PEČENO
    Imal pica reš pečanih ili zagorelih, dajte ih meni da se ne bace.
  • Đorđe Milašinović

    23.01.2019 08:21
    Objašnjenje
    Požar je izbio zato što u većini slučajeva po takvim lokalima trenutno, naravno za "minimalac" rade oni koji za takav posao nemaju ni potrebno znanje ni iskustvo dok su oni koji znaju da rade ili pobegli u inostranstvo ili rade tamo gde ih plaćaju koliko, toliko normalno.
  • Joca

    23.01.2019 08:11
    inspekcija
    Objekti u toj zoni su nelegalno bezobrazukom i na silu otvarani, inspekije su sve do jedne nemo posmatrale i davale dozvole uz ko zna sta jos. Grad nemo posmatra kako pojedinci uzurpiraju drustvenu imovinu i pritom kroz naplatu zakupa baste,kompenzira svoj nemar. Objasnjenje da je friteza zapalila potkrovlje je smesno ka i razlozi zasto se tolerisu ovako neuslovni,za goste opasni objekti a o ruglu i skrnavluku da i ne govorim. Pitanje je za nadlezne,dali radite ili ladite? Ne dozvolite vise ni jedan pozar gde zalaze mladi,dovoljno vremena ste imali od poslednjih nesreca,da dovedete ugostiteljske objekte u red. Mnoge ste morali zatvoriti dok ne isprave nedostatke a niste,razlozi su brojni jer propisi ne dozvoljavaju upotrebu zapaljivih materijala,boja,lakova,inventara,instalacije,plasticnih zavesa,stolova stolica,sudova,zastitnih folija,skladistenje ulja i ostalih zapaljivih materija.... .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna